"Kunderna värdesätter våra trygga verktygslösningar,
vår kunskap och erfarenhet och inte minst vår verkstad" 


Fredrik Fransson, vd på Stålverktyg.

Stor orderingång hos oss när tillverkningsindustrin går på högvarv

Tillverkningsindustrin går på högvarv och fler kunder väljer oss på Stålverktyg som leverantör av formverktyg. Just nu hanterar vi ett hundratal verktyg, både nytillverkning och service.
 
- Kunderna värdesätter våra trygga verktygslösningar, från idé till produktionsklart formverktyg, vår kunskap och erfarenhet och inte minst vår verkstad, berättar vd:n Fredrik Fransson.

Tillverkningsindustrin går på högvarv och produktionsvolymerna ökar. Orderingången likaså. Det visar oktober månads konjunkturbarometer från Konjunkturinstitutet. Vi på Stålverktyg är ett levande bevis på detta. 
 
- Just nu hanterar vi ett hundratal verktyg i våra projekt, berättar Fredrik Fransson som är VD. Vi har mycket god beläggning av nytillverkning, både importen från Kina och i vår egen verkstad samt flera serviceuppdrag. Vi levererar verktyg inte bara i Sverige utan även på den nordiska marknaden.
 
Nu får vår personal i verkstaden ännu mer att göra. Fredrik kom precis från ett möte där en återkommande kund har lagt ännu en order hos oss där man valt att lägga tillverkningen i Sverige. Och då är det självklart bra att vi har tillgång till vår fullmatade verkstad. Projektet handlar om flera nya verktyg för tillverkning av en konsumentprodukt som ofta används i skog och mark.
 
- Våra projekt handlar oftast om industrikomponenter och konsumentprodukter och kan innehålla flera verktyg i olika vikter, allt från enkla till betydligt mer avancerade lösningar.
 
Efterfrågad service i vår verkstad
Men det handlar inte bara om nyproduktion. Vi har också pågående serviceuppdrag i vår verkstad som vi kallar för ÄRU - alltså ändringar, reparationer och underhåll.
 
- Där har vi ett fyrtiotal projekt på gång just nu, allt från reparation med en enkel svetsning till större ändringar i verktygslayouten eller att vi smörjer upp och underhåller verktyget. Vi åker också ut till kunden med vår servicebil när man till exempel behöver hjälp i uppstarten av produktionen. Allt för att kunden ska minimera antalet avbrott.
 
Värdesätter vår kunskap
Varför lägger kunden produktionen just hos oss i Forsheda?
 
- Kunderna, gamla som nya, värdesätter vår kunskap och erfarenhet och inte minst vår verkstad. Att vi ger en trygg verktygslösning, från idé till produktionsklart formverktyg. Vi har ju jobbat med detta i sextio år så vi kan vår sak.
 
Liksom för alla andra i plastbranschen finns en oro kring råvarupriser, elkostnader och logistik. Men i stort påverkar detta inte Stålverktyg något nämnvärt, menar Fredrik.

Investering i ny 5-axlig fräs
Ett tydligt tecken på det är de kommande investeringarna. Bland annat ska en ny fräs ta plats i verkstaden.
 
- En imponerande stor 5-axlig fräs som ökar vår kapacitet och blir ett viktigt tillskott i vår maskinpark, berättar Fredrik. Vi uppgraderar verkstaden kontinuerligt för att förbättra vår prestanda, både nytillverkning och serviceuppdrag.
 
Nu, när tillverkningsindustrin går för fullt, ser flera kunder vinster med våra högkvalitativa formverktyg, vår kunskap och vår verkstad. Vi bidrar med vårt helhetskoncept som marknaden behöver.

Vill du veta vad kunderna tycker?