Viktig maskininvestering i verkstaden
Fler större projekt med ny kraftfull fräs

Forsheda, våren 2022.
Snart är den här! Efter semestern i år tar vi i drift en högpresterande ny 5-axlig fräs i den större klassen. En mångmiljoninvestering i vår maskinpark som ger ett rejält lyft i våra kundprojekt, säger Fredrik Fransson, vd.

Efter sommaren får vår maskinpark en kraftfull medlem. Vi har gjort en mångmiljoninvestering och kommer att ta i drift fleroperationsmaskinen Tiltenta 11 från Hedelius, en högpresterande 5-axlig fräs med den senaste tekniken.
 
Maskinen är bland de största i branschen och kan ta verktygsvikter upp till fem ton, vilket är imponerande. Det ger oss många fördelar i våra projekt, menar Fredrik Fransson, vår vd på Forsheda Stålverktyg.
 
- Den nya fräsen kan hantera fler och större verktygsprojekt, både till vikt och storlek. Med den roterbara delen i bearbetningsbordet kan vi vrida verktyget och få en snabbare process i maskinen. Bordet har en mycket bra lastkapacitet med en ordentlig storleksyta där vi kan lägga upp flera verktyg.

Bild: Hedelius Bild: Hedelius
Så här ser vårt senaste tillskott ut i vår verkstad, Tiltenta 11 från Hedelius.
 

Att hantera flera verktyg i maskinen ökar vår flexibilitet. Vi behöver inte flytta ett pågående jobb i maskinen för att hantera ett akut serviceärende, vi kan placera verktygen bredvid varandra på bordet.
 
Ännu bättre kvalitet
Ledtiden påverkas positivt eftersom bearbetningshastigheten är högre med större precision och därmed är maskinen också effektivare.
 
Fredrik berättar att arbetsgången i verkstaden blir smidigare när den nya fräsen är på plats. Till exempel kan projekt fördelas på ett bättre sätt och anpassas för att nå ett bra flöde. Det är möjligt att då köra fräsen vid andra tillfällen än dagtid, till exempel på kvällen.
 
Detta nya maskintillskott kommer självklart inte enbart att användas vid nytillverkning. Lika viktigt är för vår service där den kommer att vara viktig vid ändringar, reparationer eller underhåll. Fräsen är en betydelsefull del av vår värdekedja helt enkelt, från tillverkning till service.
 
Kapaciteten ökar i verkstaden
Vår nya fräs kommer att kraftigt öka kapaciteten hos oss.
 
- Fler större projekt på kortare tid och med en ännu bättre kvalitet frigör tid i vår arbetsprocess, oavsett om det är nytillverkning eller service. Vår kapacitet ökar och vi får större möjligheter att ta fler projekt, vilket är bra. I synnerhet nu när behovet av tillverkning i Sverige snabbt ökar.
 
Idag råder en stor kapacitetsbrist i svensk industri. Vår investering bidrar i viss mån till att lindra den uppkomna situationen. Vår nya fräs är därför en vinst både för våra kunder och för vår inhemska tillverkningsindustri.

Arbetar du i ett projekt
där ni ska investera i formverktyg för tillverkning av detaljer i plast?

Dra nytta av vår långa erfarenhet av projekt för kunder inom olika branscher.

Ta första steget och kontakta oss! Fyll i formuläret här bredvid och berätta kort om projektet.

Du kan också nå oss på kontaktsidan.