Peter Hammarstig, vår nye projektledare

Han har en rätt imponerande karriär. Verktygsmakare i hjärtat och har arbetat med polymerteknik, konstruerat verktyg och varit projektledare för en formsprutare. Hos oss får Peter fullt utlopp för den rika erfarenhet och kunskap han samlat på sig genom åren.

Han är ingen duvunge, precis. Vår nye projektledare Peter Hammarstig har en lång och bred erfarenhet av plastbranschen. Han är utbildad verktygsmakare och har också arbetat som det. Peter har också hunnit med att konstruera verktyg för extrudering, varit verktygsansvarig inom gummiindustrin och arbetat som säljare och projektledare för en formsprutare. En rätt imponerande karriär som har gett honom en djup insikt om polymerteknik och tillverkning.

På Stålverktyg drar han nytta av denna förståelse. Men nu är det åter formverktygen som står i fokus. I Forsheda leder han projekt och är säljare av verktyg både för formsprutning och pressgjutning.

Han går gärna in i prototypstadiet under utvecklingen av detaljen och bistår med viktig kompetens.

- Vi lotsar kunden med vår verktygskunskap till ett bättre beslut. Genom att föreslå förändringar kan formverktyget förenklas och få ett fördelaktigare pris samtidigt som produkten får en hög kvalitet.

Förutom jobbet brinner han för räddningstjänsten och har varit deltidsbrandman under många år.

- Det ligger mig varmt om hjärtat och jag vill hjälpa människor.

En bättre ambition kan man knappast ha både som säljare och medmänniska.
 

Kommentera gärna: