Vill du bli en del av vårt team?
 

Teknikintresserad med siktet mot industrin - skicka in din spontanansökan!

Bär du på ett stort teknikintresse? Och har siktet inställt mot
produktion och industri? Bli en del av Team Stålverktyg!

Stark laganda på Stålverktyg lyfter Marcus

Han har alltid haft ett brinnande intresse för teknik. Det får Marcus Fahlén utlopp för hos oss på Forsheda Stålverktyg, där han började sin anställning 2019.

Vi är starka tillsammans, säger han och vittnar om samspelet mellan olika kompetenser och erfarenheter i verkstaden.

Marcus Fahlén började som verktygsmakare på Stålverktyg 2019. Men han har lärt känna tillverkning av plastdetaljer betydligt längre än så.
 
- Min pappa är projektledare och säljare i plastindustrin och har sedan jag var liten berättat om jobbet, ibland fick jag följa med honom på kundbesök, berättar Marcus. Där föddes mitt intresse för produktion och verkstadsbranschen.
 
Nybakad verktygsmakare
Tjugotre år fyllda har han alltid
varit intresserad av teknik. Därför gick han först teknikprogrammet
på gymnasiet med inriktning design
och produktionsutveckling och blev verktygsmakare tack vare den nystartade utbildningen i Värnamo. Steget till yrkeslivet blev kort. Efter praktik på Stålverktyg blev han förra året tillsvidareanställd efter examen.

På Stålverktyg har han ett varierat jobb och arbetar främst med ankomst och utgående gods. Han genomför leveranskontroller av importerade formverktyg, packar upp, rengör och ser till att allt är
som det ska vara. Om ett verktyg reklameras så tar Marcus hand om det i verkstaden. Ibland levererar han till kunden.

Han är även en resurs när verktyg ska plockas isär eller när delar i formutrymmet ska putsas.

Med andra ord gillar Marcus att jobba med händerna, att vara hantverksskicklig är en bra egenskap på Stålverktyg.

Stark laganda
Även om han inte har jobbat på Stålverktyg särskilt länge så upplever han en stark laganda. Ett samarbete där kompetenser fogas samman i projektet som leder till samma mål.
 
- Tillsammans är vi starka, säger han. Vi hjälper varandra i de olika projektens tillverkningsfaser där vi drar nytta av allas kunskap och erfarenheter.
 
Lagspel präglar inte bara det dagliga arbetet utan också Marcus fritid. Han ägnar stor tid åt handboll och andra sporter som löpning. Då och då kopplar han av med en bok.
 
Det är en engagerad ung man som vet vad han vill. Han är nöjd med sitt yrkesval och chansen att få utlopp för sitt brinnande teknikintresse på Stålverktyg.
 
- Jag känner att här kan jag utvecklas. Man blir sedd och uppmärksammad. Jag ser också positivt på verkstadsbranschen, den har en framtid och ger jobb för resten av livet.