Snabba formar

Projekt, kunderfarenheter och en mängd Smarta tips!
Allt för att underlätta din produktion.

Snabba formar
är vårt digitala kundmagasin.

Där berättar vi om våra verktygslösningar, om projekt och spännande kundcase.

Läs våra Smarta tips!
Här har vi samlat en rad matnyttiga tips som förenklar produktionen.

Vi är i slutfasen på ett mycket intressant projekt för ett företag i den internationella försvarsindustrin.

Se filmen från provkörningen.

Läs hela inlägget »

Vi på Forsheda Stålverktyg erbjuder kvalitetssäkrade formverktyg för tillverkning av gummidetaljer. Bilden visar verktygstillverkning i vår verkstad för produktion av gummidetaljer till fordonsindustrin.

Läs hela inlägget »
Bild Morakniv Bild Morakniv

Kniven Mora 2000 är en riktig klassiker som i mer än trettio år använts världen över. Men när formverktyget var utslitet fick vi förtroendet att tillverka ett ersättningsverktyg, och ytterligare två. Alla tre tillverkas i vår verkstad och provkörs i vår formspruta, det sparar tid.
   - Vi har anlitat Stålverktyg under många år och har en nära relation, säger konstruktören Ulf Eriksson på Morakniv. De är nästgårds och förstår vår produktion, då blir samarbetet enklare.

Läs hela inlägget »

Nytillverkning och service är bara en del av det dagliga arbetet i vår verkstad. Vi har fler strängar att spela på, fler resurser som förenklar för våra kunder. Till exempel servicebilen. Här är allt om våra möjligheter.

Läs hela inlägget »

Ju tidigare verktygsmakaren kommer in i utvecklingsprocessen, desto bättre är det. För att det ger fördelar för kunden som sparar tid, pengar och resurser. I detta Smarta Tips berättar vi mer om vilka fördelar det ger.

Läs hela inlägget »

När Stebro Plast fick uppdraget att formspruta en batterihållare i höstas var tiden knapp. Dessutom behövdes ett nytt formverktyg tas fram. Deras formtillverkning i Kina hade inte möjlighet att leverera inom tidsramen och därför kontaktades vi på Stålverktyg som infriade kravet med råge och levererade före det utsatta leveransdatumet.

Läs hela inlägget »

Formverktyg kan transporteras från Kina till vår verkstad i Forsheda på fyra olika trafiksätt. Vilket är det mest fördelaktiga? Här presenterar vi en översikt, en guide inför kommande verktygsprojekt.

Läs hela inlägget »
Verktygsbild: Ionbond Sweden AB Verktygsbild: Ionbond Sweden AB

Ytbeläggning är en metod som ger säkrare tillverkning, höjer produktiviteten och förlänger formverktygets livslängd. Har du koll på nyttan som ytbeläggningen ger? Här är några vägledande tips och råd.

Läs hela inlägget »
Bild: Wing Plast Bild: Wing Plast

På drygt två veckor levererade Stålverktyg sex verktyg till Wing Plast i Smålandsstenar för tillverkning av plastdetaljer till skyddsvisir. Stålverktyg levererade före lovat leveransdatum och nådde våra högt ställda kvalitetskrav, säger produktionschefen Carlos Wilhelmsson på Wing Plast.

Läs hela inlägget »

Att material krymper under tillverkningsprocessen är ett välkänt faktum. Det är en mycket viktig egenskap som vi tar stor hänsyn till när vi konstruerar formverktyg. Här ger vi en inblick!

Läs hela inlägget »