PROJEKT, KUNDERFARENHETER AV VÅRA FORMVERKTYG
                                    OCH VÅRA SMARTA TIPS!

Snabba formar är vårt digitala kundmagasin.

Där berättar vi om smarta verktygslösningar, om projekt och spännande kundcase.

Vill du också få en kostnadsfri prenumeration till din e-post?
Fyll i nedan så missar du inget!

Du kan avbryta din prenumeration när som helst. Här är mer information om personuppgifter.

Vår laserspecialist, Rikard Hansson, under arbete. Vår laserspecialist, Rikard Hansson, under arbete.

När formverktyget ska ändras efter detaljens nya dimensioner gör vi först en grundlig analys. Vi har en öppen dialog med kunden och presenterar en lämplig lösning. Här berättar vår teknikchef Johan Fransson om våra verktygsändringar.

Läs hela inlägget »

Vår service är bred och omfattar inte bara ändringar utan även reparationer och underhåll av formverktyget. Vi kallar det ÄRU. En kompetent och snabb hjälp vid en akut kris, när verktyget behöver uppdateras efter ny information eller ska smörjas upp för att öka livslängden. Ring gärna vår teknikchef Johan Fransson!

Läs hela inlägget »

Han har alltid haft ett brinnande intresse för teknik. Det får Marcus Fahlén utlopp för hos oss på Forsheda Stålverktyg, där han började sin anställning för drygt ett år sedan. Vi är starka tillsammans, säger han och vittnar om samspelet mellan olika kompetenser och erfarenheter i verkstaden.

Läs hela inlägget »
BilD: Olsbergs BilD: Olsbergs

Efter en rundresa bland formverktygstillverkare bestämde sig Olsbergs för att anlita Forsheda Stålverktyg. Man behövde ett femtontal verktyg för tillverkning av detaljer till en ny produkt för styrsystem till kranar. På önskelistan stod att man ville kunna kvalitetssäkra tillverkningen i Kina från Sverige vilket Stålverktyg infriade.

Läs hela inlägget »
Etiketter: styrsystem kina

Fler väljer oss för nytillverkning och service. Därför har vi investerat och kraftigt byggt ut vår maskinpark. Vi ökar vår kapacitet och frigör resurser, säger Johan Fransson, vår tekniske chef.

Läs hela inlägget »

Han har mer än 20 års erfarenhet av formtillverkning, både i verkstaden och som projektledare. Möt vårt senaste tillskott, problemlösaren Benny Johansson som lotsar kunden fram till bästa resultat.

Läs hela inlägget »
Bild: Stiga Sports Bild: Stiga Sports

Nya insatser till formverktyget behövdes för att tillverka spelfigurer till Stiga Sports legendariska ishockeyspel. Forsheda Stålverktyg fick uppdraget och tog ett helhetsgrepp, från CAD-underlag till produktionsriktiga insatser.

Läs hela inlägget »

Vårt åtagande slutar inte med att den sista provkörningen är klar och godkänd. Innan verktyget slutligen skickas gör vi en leveranskontroll, vi ger nödvändig service efter produktionsstart och vi sparar alla underlag. Får du detta av din nuvarande leverantör?

Läs hela inlägget »

Trimmån innebär att man ökar ett mått i formen med mer stål. Stålet kan sedan trimmas ned och anpassas till detaljens form efter utfallsproverna från den första provkörningen. Trimmånen kompenserar alltså för materialets krymp samt toleranser. Den är viktig och om man inte tar hänsyn till den kan det leda till oönskade kostnader och försenad produktionsstart.

Läs hela inlägget »
Bild: Oldroyd. Bild: Oldroyd.

De första formverktygen är levererade till Norge och fler är på gång. Verktygen ska tillverka plastdetaljer som används för att montera vattentäta och dränerande membran i tunnlar.

Läs hela inlägget »