PROJEKT, KUNDERFARENHETER AV VÅRA FORMVERKTYG
                                    OCH VÅRA SMARTA TIPS!

Snabba formar är vårt digitala kundmagasin.

Där berättar vi om smarta verktygslösningar, om projekt och spännande kundcase.

Vill du också få en kostnadsfri prenumeration till din e-post?
Fyll i nedan så missar du inget!

Du kan avbryta din prenumeration när som helst. Här är mer information om personuppgifter.

Ju tidigare verktygsmakaren kommer in i utvecklingsprocessen, desto bättre är det. För att det ger fördelar för kunden som sparar tid, pengar och resurser. I detta Smarta Tips berättar vi mer om vilka fördelar det ger.

Läs hela inlägget »

När Stebro Plast fick uppdraget att formspruta en batterihållare i höstas var tiden knapp. Dessutom behövdes ett nytt formverktyg tas fram. Deras formtillverkning i Kina hade inte möjlighet att leverera inom tidsramen och därför kontaktades vi på Stålverktyg som infriade kravet med råge och levererade före det utsatta leveransdatumet.

Läs hela inlägget »

Formverktyg kan transporteras från Kina till vår verkstad i Forsheda på fyra olika trafiksätt. Vilket är det mest fördelaktiga? Här presenterar vi en översikt, en guide inför kommande verktygsprojekt.

Läs hela inlägget »
Verktygsbild: Ionbond Sweden AB Verktygsbild: Ionbond Sweden AB

Ytbeläggning är en metod som ger säkrare tillverkning, höjer produktiviteten och förlänger formverktygets livslängd. Har du koll på nyttan som ytbeläggningen ger? Här är några vägledande tips och råd.

Läs hela inlägget »
Bild: Wing Plast Bild: Wing Plast

På drygt två veckor levererade Stålverktyg sex verktyg till Wing Plast i Smålandsstenar för tillverkning av plastdetaljer till skyddsvisir. Stålverktyg levererade före lovat leveransdatum och nådde våra högt ställda kvalitetskrav, säger produktionschefen Carlos Wilhelmsson på Wing Plast.

Läs hela inlägget »

Att material krymper under tillverkningsprocessen är ett välkänt faktum. Det är en mycket viktig egenskap som vi tar stor hänsyn till när vi konstruerar formverktyg. Här ger vi en inblick!

Läs hela inlägget »
Vår laserspecialist, Rikard Hansson, under arbete. Vår laserspecialist, Rikard Hansson, under arbete.

När formverktyget ska ändras efter detaljens nya dimensioner gör vi först en grundlig analys. Vi har en öppen dialog med kunden och presenterar en lämplig lösning. Här berättar vår teknikchef Johan Fransson om våra verktygsändringar.

Läs hela inlägget »

Vår service är bred och omfattar inte bara ändringar utan även reparationer och underhåll av formverktyget. Vi kallar det ÄRU. En kompetent och snabb hjälp vid en akut kris, när verktyget behöver uppdateras efter ny information eller ska smörjas upp för att öka livslängden. Ring gärna vår teknikchef Johan Fransson!

Läs hela inlägget »

Han har alltid haft ett brinnande intresse för teknik. Det får Marcus Fahlén utlopp för hos oss på Forsheda Stålverktyg, där han började sin anställning för drygt ett år sedan. Vi är starka tillsammans, säger han och vittnar om samspelet mellan olika kompetenser och erfarenheter i verkstaden.

Läs hela inlägget »
BilD: Olsbergs BilD: Olsbergs

Efter en rundresa bland formverktygstillverkare bestämde sig Olsbergs för att anlita Forsheda Stålverktyg. Man behövde ett femtontal verktyg för tillverkning av detaljer till en ny produkt för styrsystem till kranar. På önskelistan stod att man ville kunna kvalitetssäkra tillverkningen i Kina från Sverige vilket Stålverktyg infriade.

Läs hela inlägget »
Etiketter: styrsystem kina