PROJEKT OCH KUNDERFARENHETER AV VÅRA FORMVERKTYG

Snabba formar är vårt digitala kundmagasin.

Där berättar vi om smarta verktygslösningar, om projekt och spännande kundcase.

Vill du också få en kostnadsfri prenumeration till din e-post?
Fyll i nedan så missar du inget!

Du kan avbryta din prenumeration när som helst. Här är mer information om personuppgifter.

Bild: Oldroyd. Bild: Oldroyd.

De första formverktygen är levererade till Norge och fler är på gång.  Verktygen ska tillverka plastdetaljer som används för att montera  vattentäta och dränerande membran i tunnlar.

Läs hela inlägget »

Forsheda Stålverktyg erbjuder formverktyg för tillverkning av gummidetaljer. Vår projektledare Peter Hammarstig berättar hur vi infriar kundens krav på en högkvalitativ produktion.

Läs hela inlägget »

Rätt val av material är nödvändigt för att kvalitetssäkra produktionen. Här fortsätter vi att ge kunskap om detaljer som har flera material, om ytans betydelse, ingjutna detaljer och när detaljen ska plockas av en robot.

Läs hela inlägget »

När en plastdetalj designas är det självklart att räkna med tillåtna avvikelser i detaljens mått. Men om avvikelserna anges för snävt kan det skapa problem och medföra att verktygskostnaden blir betydligt högre än vad man har budgeterat.

Läs hela inlägget »

En av våra styrkor är vår egen verkstad. Förutom nyproduktion av högkvalitativa formverktyg ger vi en heltäckande service när verktyget behöver ändras, repareras eller underhållas. ÄRU, kallar vi det. Och vi vågar påstå att vår service är i särklass.

Läs hela inlägget »
Kniven Kansbol. Bild: Morakniv. Kniven Kansbol. Bild: Morakniv.

När Morakniv lanserade en ny serie friluftsknivar anlitades Forsheda Stålverktyg för att tillverka insatserna till verktygen. Processen går i tre steg och konstruktören Ulf Eriksson på Morakniv berättar hur viktigt ett tidigt samarbete är för att förekomma problem i projektet.

Läs hela inlägget »

Den totala kostnaden på formverktyg från Kina är större än priset för själva tillverkningen. Det är alla kostnader som projektet innehåller, från start till ett produktionsklart verktyg som tas i drift i Sverige. Vi listar alla de poster som tillsammans ger det verkliga priset.

Läs hela inlägget »

Varsågod! Här är en översiktlig guide av härdat och seghärdat verktygsstål.

Läs hela inlägget »
Detalj till Flexlink där vi konstruerat 2k-verktyget. Detalj till Flexlink där vi konstruerat 2k-verktyget.

Att konstruera 2K- eller 3K-verktyg kräver både kunskap och erfarenhet. Vår produktionschef Johan Fransson berättar om de utmaningar som måste lösas jämfört med ett ordinärt 1K-verktyg för att få kvalitetssäkrade detaljer.

Läs hela inlägget »

För att få en kvalitetssäkrad produktion är det avgörande att verktyget konstrueras efter materialvalet. Vi listar de viktigaste egenskaperna.

Läs hela inlägget »