Noggrannhet centralt för vår nye kvalitets- och miljöchef Ted Garpfjorden

Erfarenheten från verkstadsgolvet spelar en viktig roll för vår nye kvalitets- och miljöchef Ted Garpfjorden. Tillsammans med en stor portion noggrannhet fortsätter han kvalitetsarbetet som grundlagts av Åke Sigbrandt, som gått i pension.

Ted Garpfjorden är vår nye kvalitets- och miljöchef och tillträdde tjänsten tidigare i år. Han ersätter Åke Sigbrandt som har gått i pension.
 
En titt på Teds omfångsrika CV säger att han varit verksam i verkstadsbranschen i 14 år och haft olika befattningar. Han har utvecklat verktyg för klipp- och bockning och formverktyg för plastindustrin, arbetat som verkstadschef och varit prototyptekniker. Dessutom har han varit med om att rita och konstruera verktygen.
 
Med andra ord har han ett bra grepp om utveckling av verktyg, från idé och konstruktion till att det står klart. Denna förståelse drar han nu nytta av i sitt arbete på Forsheda Stålverktyg.
 
– Jag har från verkstadsgolvet lärt mig vilken betydelse det har att vara noggrann och tar med mig erfarenheter från mina tidigare anställningar.
 
Rutiner och tydlighet gör att det blir lättare att utföra ett korrekt arbete, menar Ted och ger en eloge till sin företrädare Åke.
 
– Det var inga problem att börja med verksamhetssystemet eftersom Åke har gjort ett exceptionellt bra jobb.
 
En viktig del i kvalitetsarbetet är mottagningen av importerade formverktyg som Ted har ansvar för. Han menar att kvalitetsarbetet inte enbart är en fråga för Stålverktyg utan även för de valda leverantörerna.
 
– Därför är det viktigt att förbättra leverantörernas kvalitet, säger Ted.
 
Han är inom kort tvåbarnsfar och bor med familjen i Anderstorp. På fritiden gillar Ted träning och skytte, närmare bestämt pistolskytte. Det är en sport där precision och träffsäkerhet är avgörande för att inte missa målet. Och det är ju en god egenskap för den som arbetar med kvalitetssystem.

Kommentera gärna: