Leverans före utsatt datum trots extrema tidsmarginaler

När Stebro Plast fick uppdraget att formspruta en batterihållare i höstas var tiden knapp. Dessutom behövdes ett nytt formverktyg tas fram. Deras formtillverkning i Kina hade inte möjlighet att leverera inom tidsramen och därför kontaktades vi på Stålverktyg som infriade kravet med råge och levererade före det utsatta leveransdatumet.

Stebro Plast i Broaryd fick förfrågan att formspruta en batterihållare till en konsumentprodukt på uppdrag av Husqvarna AB. Men det måste göras på mycket kort tid. Extremt kort tid eftersom annars skulle inte slutprodukten, där hållaren ingår, kunna fortsätta att tillverkas och levereras till marknaden.
 
- En komponent hade utgått till batterihållaren och den nya komponenten hade andra mått, därför behövdes ett nytt formverktyg, berättar Nils-Göran Stenberg på Stebro Plast.
 
Det började bli bråttom och tid var minst sagt en bristvara i projektet. Därför sökte man efter den mest tidsbesparande lösningen. Stebro Plast har egen verktygstillverkning i Kina men frågan var om de kunde leverera i tid. Detaljen som skulle tillverkas var rätt avancerad med komplexa geometrier vilket ofta gör att utvecklingen av formverktyg tar längre tid.
 
Svensktillverkning snabbaste alternativet
Därför började man se sig om efter ett alternativ, att det skulle gå fortare att tillverka ett helt nytt formverktyg och frakta det inom Sverige. Eftersom de tidigare lärt känna Stålverktyg tog de kontakt med dem som tog fram ett förslag. Kunden tyckte det var en bra lösning att anlita verktygsmakarna i Forsheda.
 
- Det fanns en klar fördel att tillverkningen skulle ske i Sverige, berättar Nils-Göran. Vi tjänade in mycket tid eftersom leveransen av verktyget från Kina till Sverige skulle ta sex veckor. Tidsbesparingen var viktig i vår jakt på dagar.
 

Här är en del av formverktyget för tillverkning av batterihållaren.

Projektet startade i tät dialog över Teams även med slutkunden och allt gick enligt plan. Till och med bättre, menar Nils-Göran.
 
- Stålverktyg levererade före utsatt leveransdatum!
 
Projektet roddes i hamn tack vare en snabb verktygslösning av Stålverktyg som infriade kvalitetskraven. Produktionen av batterihållaren kunde fortgå och även av slutprodukten som utan avbrott kunde levereras till konsumenterna.

Vill ni också få en tidseffektiv och pålitlig verktygsleverantör?
Hör av er till oss!