Vi tillverkar formar för gummidetaljer

Vi på Forsheda Stålverktyg erbjuder kvalitetssäkrade formverktyg för tillverkning av gummidetaljer. Bilden visar verktygstillverkning i vår verkstad för produktion av gummidetaljer till fordonsindustrin.

Vi på Forsheda Stålverktyg erbjuder kvalitetssäkrade formverktyg för tillverkning av gummidetaljer.
 
På samma sätt som vi tillverkar formverktyg för plast värdesätter vi ett nära samarbete med kunden i projektet. Tillsammans med kundens kännedom om produktens egenskaper och vår verktygskunskap bildar vi ett produktivt team som ger verktygslösningen hög kvalitet.
 
Gummi är ett helt annat material än plast och därför ställs olika krav på hur formverktyget konstrueras. Då tar vi hänsyn till olika moment under tillverkningen, till exempel hur gummimaterialet ska föras in i kaviteten.
 
När gummi värms upp i kaviteten blir det flytande och då måste verktyget sluta tätt. Det påverkar konstruktionen av formhalvorna. Likaså släppningen som ställer höga krav på ytornas finish och egenskaper för att produktionen ska löpa smidigt.
 
Naturligtvis ger vi samma service till ett verktyg för gummiproduktion som för formsprutning, alltså ändringar, reparationer och underhåll. Läs här om vår kraftfulla service
.

Vill du veta mer om vår tillverkning av formverktyg för produktion av gummidetaljer?

Ring Fredrik Fransson 0370 510 515 eller mejla fredrik.fransson@stalverktyg.com