I säkra händer
En tillverkare av formverktyg
du kan lita på

Högkvalitativa formverktyg för
serieproduktion inom plast, gummi och metall.


Läs mer om vår tillverkning!

Vår starka länk av leverantörer ger
trygg verktygslösning i corona-tider 
Under lång tid har vi byggt upp en stark kedja av leverantörer. Den fungerar väl även i corona-tider och är en viktig livsnerv i er kommande produktion när ni efterfrågar högkvalitativa formverktyg.

Vi har lång erfarenhet av import av verktyg. För att allt ska fungera på bästa sätt har vi sedan många år ett kontor i Kina. Där övervakar vår anställde projekten på plats och säkerställer hög verktygskvalitet. Han är en mångkunnig tekniker som tar hand om allt - sköter provkörningen, har daglig kontakt med våra utvalda leverantörer och styr upp logistiken. Vår verktygsmakare i Kina är en fantastisk resurs.
 
Transporterna från Kina till Forsheda fungerar utan problem. Att många länder har stängt sina gränser påverkar inte logistiken eftersom godstransporterna är undantagna.
 
Samma höga kvalitet oavsett om verktyget tillverkas i Kina eller i Forsheda. Du får samma kraftfulla projektledning från utvärdering, optimering och produktion av formverktyg i Kina till utfallsprover och leverans. Vi genomför alltid leveranskontroller noggrant för att säkerställa verktygets funktion och levererar formverktyget rengjort så att det är enkelt att plugga in i formsprutan och starta produktionen.
 
Med oss och vår starka leverantörskedja ligger du steget före. 
 
Vill du veta mer hur vi sparar tid och pengar i ditt projekt?
Kontakta Benny Johansson på 070 817 48 16!

Snabb service i vår verkstad sparar din värdefulla tid


Vi hjälper till om verktyget behöver repareras akut. Produktionen kan återupptas och du vinner värdefull tid. Vi hjälper dig också om verktyget ska underhållas eller modifieras.

Här är allt om om vår service.


Ring eller mejla vår tekniska chef
Johan Fransson 0370 510 505.

Rickard Hansson vid lasersvetsen
Rickard Hansson vid lasersvetsen

Bild: Stiga Sport.

AKTUELLT KUNDCASE
2019-09-17

Helhetsgrepp när nya insatser tillverkades för Stiga Sports ishockeyspel

Nya insatser till formverktyget behövdes för att tillverka spelfigurer till Stiga Sports legendariska ishockeyspel. Forsheda Stålverktyg fick uppdraget och tog ett helhetsgrepp, från CAD-underlag till produktionsriktiga insatser.
                                                             
Här är allt om projektet.

Vi ger ett korrekt pris på ditt formverktyg

Det är en självklar sak att få en överblick av projektets totala kostnad, speciellt vid trading. Kostnaderna för projektledning, tull, frakt, garantier och liknande måste inkluderas för att du som kund ska få en korrekt prisbild. Här har vi preciserat alla kostnader.

När du köper formverktyg av oss ingår alla kostnader i vårt slutpris
Så här ger vi dig köptrygghet

Effektivare verifiering av formverktyget med vår formspruta

Vi provkör formverktyget före leverans. Du som kund får direkt kunskap om hur verktyget fungerar i produktion och eventuella avvikelser kan åtgärdas. Vi levererar ett produktionsklart verktyg, som omedelbart sätts i serieproduktion. Det sparar viktig ledtid!

Så blir steget kortare till färdig produkt med verifiering
i vår formspruta
.

Vi bjuder på våra erfarenheter och tips för att du ska få en enklare produktion. Börja prenumerera på
vårt kundmagasin Snabba formar!

Vårt kundmagasin Snabba formar kommer fyra gånger om året och skickas kostnadsfritt digitalt till din epost.

Vi berättar om våra kundprojekt, ger nya infallsvinklar med Smarta tips och inspiration för att du ska kunna få tips och idéer till en smartare produktion.

Här våra publicerade reportage och tips!